Friday, November 26, 2010

FINALE SEASON: THE BEST VACATION JOURNAL


organized by suziey & ina momguess
duedate : 26 November 2010 @11.59PM


adiah yg lumayan menanti pemenang yg bertuah

3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND
& 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY MALINASIAM.COM


saper tknk kn..aku pn nk jugak..nk2 percutian itu FREE
yaaaaaaahhhoooo...berangan sudah :-p
tipu la kalo smua finalist tk berangan nk menang kn
cz ada yg termimpi2 dh adiah tu
aku tkde termimpi2 tp ari2 dk terbyg2 je :)
kalo la aku menang, best nye rs...hahahaha
tkpe, tk slh berangan kn...

ok jom tgk entry kreatif ku
kreatif ke......??? it's up to juri utk judge nanti
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

SUZIEY a.k.a ibu Aqeel

gigih dk review mlm2 nk cr fakta ni....
ada tk yg bole dpt extra mark... :-p
utk lebih jelas penerangan, bole klik pd gmbr


The Best Vacation suziey

tk brp reti sgt nk mengarang so review ku berbentuk majalah
so mari kita tgk helaian demi helaian :)


aku pilih best vacation suziey iaitu sabah kerana aku sgt teruja utk pegi kt pulau2 spt sapi,manukan & mamutik mcm suziey sefamily pegi...aku teringin sgt nk snorkeling cz seumur hidup aku tk pernh lg merasa aktiviti spt itu....sian aku kn....permandangan di kundasang dan ladang ternakan lembu ala-ala 'new zeland' itu pn menarik juga...actually aku dh pernh pegi sabah b4 kawin tk silap thn 2002 tp pegi sebab ada tournament netball so aku tk sempt nk berjln2 sgt...tp sempt la pegi kt area kundasang & kaki gunung kinabalu.......dan aku juga adalah seorang peminat makanan laut, kt sabah terkenal dgn kesegaran makanan lautnya....

utk lebih lanjut sila dptkn majalah DESTINASI limited edition
hanya dari http://mamatisya.blogspot.com :)
tk rugi cz byk artikel menarik di dalam ini utk tatapan pembaca


**********************************************************

INA a.k.a ibu Aiman

fakta atau auta...??? insya allah smua tu fakta belaka:-p
utk lebih jelas penerangan, bole klik pd gmbr


The Best Vacation ina momguess

tk brp reti sgt nk mengarang so review ku berbentuk majalah
so mari kita tgk helaian demi helaian :)

aku pilih best vacation malina iaitu pulau redang kerana aku pencinta pulau tp takat ni br pegi pulau langkawi..teringin gk nk pegi pulau redang,kapas,perhentian tp blum tercapai..mn tau ada rezeki menang bole la pegi pulau redang:-p.......rmi yg ckp pulau redang ni antara yg tercantik dan aku teringin sgt nk pegi dan yg paling utama aku nk merasai aktiviti snorkeling cz seumur hidup aku tk pernh cuba lg....aku nk tgk ikan dtg berenang2 dkt ngan aku...oh alangkah indahnya dunia ini..tiba2 je:)

utk lebih lanjut sila dptkn majalah DESTINASI limited edition
hanya dari http://mamatisya.blogspot.com :)
tk rugi cz byk artikel menarik di dalam ini utk tatapan pembaca

*********************************************************

The Best Vacation mamatisya

percutian yg paling best iaitu ke pulau langkawi celebrates busday aku yg jth 26 april + advanced 4th anniversary yg jth bln august tp time puasa so kami celebrates awal la pd 20-22 april 2010......naper best cz hanya kami berdua sahaja even ada anak tk slh kalo kita luangkn masa bercuti berdua ngan tersyg dan yg paling best kami amik pakej honeymoon...ada couple spa, candlelight dinner & berendam dlm bathtub...opsss...terlebih sudah :-p saje nk feel2 mcm pengantin br...padahal dh 4thn kawin :) gmbr ni br lps couple spa & aku set timer saje..

utk lebih lanjut sila dptkn majalah DESTINASI limited edition
hanya dari http://mamatisya.blogspot.com :)
tk rugi cz byk artikel menarik di dalam ini utk tatapan pembaca
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

last but not least
H.a.P.p.Y. 3 rd b.I.r.T.h.D.a.Y

A.q.E.e.L.
dari antie & tisya tp tisya tdo plak dlm gmbr tu :-p

tiba2 terjumpa gmbr bersama penganjur
ni bkn nk rasuah juri, cuma nk bg penyeri entry kreatif :)

utk juri, jgn lupa dptkn limited edition tu
sila cr org nama MamaTisya....die kasi FREE je
mmg tkde jual kt tmpt lain tau...hehehehe


**1st time aku wt entry contest & terpjg stakat ini
mmg dugaan cz kt opis kn blog tkleh nk review
tp demi adiah itu, aku gigih tdo lmbt tiap2 mlm
terpaksa postponed 23cm..bole gtu...lalalala
apa2 pn dh buat yg terbaik.....
good luck to all...and to me too....kalo ada rezeki dpt la cuti2 FREE
kalo tkde rezeki, jwbnye sayangku kena bw p bercuti la...:)
yg dh submit entry hebat2 belaka....mmg kreatif...


16 comments:

SyUhAdA said...

gudluck tau~!

ibuayahdamia said...

best best...menarik tetarik...

good luck!!!

Mama Zharfan said...

good luck yer :) best baca :) semua contestant sgt gigih :)

e.l.i.z.@ said...

fuyooo...terbaik la mamatisya!
i loikeeeeeeeeeeee it so damn much..

mamatisya deserve utk menang, seyes!

Nana said...

hehheeh
xpe kata nak en3 kreatif
mmg kena panjang sket la heh
anyway good luck pada semua peserta tau..
sape la orang bertuah tu ek...
huhu xsabar nk tgu result
haha
mcm aku lak yg bertanding

AshAnas said...

wah, hebat2, mmg lain dr yg lain... good luck! kalo menang, belikan fm utk kami ek...

MamaRifqy said...

kak.!! all the best!!!

mama_umar_maryam said...

aku suke weh! ko blh jd editor majalah ni!gudluck

mama_umar_maryam said...

jap..jap..hrp juri bg markah lebih sbb 15 TAHUN MANDI BERSAMA tu mmg best,hahahhahahahahaa

Hezesuze said...

hahahaha siap pospone 23cm tu...sengal ler ko amy

tapi idea ko mmg kreatif ..akak suka n hope berjaya ye...

[-suziey-] said...

ting tong...juri dtg melawat..hiks..mmg mcm baca majalas mamatisya:p

ok good luck n thanks for ur effort..nnti aku dtg lagi ok :)

Liza said...

So far, entri akak paling best bagi saya. Wah, memang kreatif!!! Good luck!

[-suziey-] said...

melawat lagi..adeiii aku nk tergelak baca n3 ko ni la:p

disebabkan mjlh ko ni..hubby aku jejak kasih ngn kwn dia..kwn dia siapmsg hubby aku kata dia baca mjlh destinasi pasal hubby aku..hahhhaha

mama tisya said...

femes gk majalah destinasi limited edition ni ye...hubby syana tu ke kwn hubbymu

Anonymous said...

I really like your site. Excellent content. Please continue posting such profound cotent.

Anonymous said...

لقد أردت أن آخر شيء مثل هذا على موقعي وهذا اعطاني فكرة. هتاف.